아리조나 타임즈

booked.net

booked.net

booked.net

악성글이나 욕설 , 실명을 거론하거나 당사자를 유추할 수 있는 결정적인 정보로 타인을 비방하는글은 삭제됩니다.

WAYNE과 함께 배우는 아리조나 영어패턴 0002

조회 수 4403 추천 수 0 2011.06.23 11:00:46

WAYNE과 함께 하는 애리조나 패턴영어0002

- think : 라고 여기다, 생각하다 (출처 : 한컴사전)

- think about : 에 대하여 생각하다

* think about 은 크게 3가지 영어패턴으로 나누어져 있다.

1. I am thinking about A : A에 대해 생각 중이다

Ever since yesterday, I can't stop thinking about you. (어제부터 쭉 나는 너에 대해 생각하는것을 멈출수가 없어)

I’ve been thinking about it (나는 그것에 대해 쭉 생각해 보았어)

I know we’re both thinking about the same thing. (나는 우리 모두 같은것에 대해 생각중이라는것을 알았어)

I am thinking about myself (나는 나에 대해 생각중이야)

I was thinking about suicide. (나는 자살에 대해 생각중이었어)

I was thinking about something else. (나는 다른것을 생각중이었어)

That's all I was thinking about (그것이 내가 생각했던 전부야)

I was sort of thinking about...(나는 그냥 생각중이었어)

I mean that's all I've been thinking about all day. (내말은, 그것이 내가 하루종일 쭉 생각한 전부야)

I was just thinking about your father God rest his soul. (너의 아버지에 대해 생각중이었어 고인의 명복을 빈다)

2. I am thinking about what A : A것에 대해 생각중이다

*  thinking about what 주어 다음에 주로 동사의 과거가 온다

I was thinking about what happened in the driveway yesterday (나는 어제 차도에서 일어났던 것에 대해 생각중이었어)

I keep thinking about what we covered up. (나는 우리가 덮어버렸던 것에 대해 계속 생각이 난다)

you're still thinking about what i said at the church. (너는 내가 교회에서 말했던 것에 대해 계속 생각하고 있지)

I was just thinking about what your mother looked like. (나는 너의 엄마가 어떻게 생기셨는지에 대해 단지 생각중이었어)

I've been thinking about how you're sad and what I can do to help.(나는 얼마나 네가 슬픈지 그리고 내가 도울수 있는것에 대해 쭉 생각하고 있어)

I was thinking about what he did to wayne (나는 그가 웨인에게 한것에 대해 생각중이었어)

I couldn't stop thinking about what happened in that motel. (나는 이 모텔에서 무슨일이 일어났는지에 대해 생각하는 것을 멈출수가 없다)

I was thinking about what you said last week (나는 네가 지난주 말했던 것에대해 생각중이었어)

I spent the whole day thinking about what happened with wayne (나는 웨인에게 무슨일이일어났는지에 대해 생각하면서 온종일 시간을 보냈어)

I was thinking about what we could do (나는 우리가 무엇을 할수 있는가에 대해 생각중이었어)

I was just thinking about how beautiful it is here. (나는 그것이 여기서 얼마나 아름다운가에 대해 생각중이었어)

3. I am thinking about ~ing : ~하는것에 대해 생각중이다

* thinking about 다음에 동명사가 온다 동사 다음에 ing를 붙이면 된다

I am thinking about getting jobs. (나는 일자리를 얻는것에 대해 생각중이야)

I was thinking about getting a present for my girlfriend (나는 나의 여자친구를 위해 선물을 살까 생각중이었어)

I wasn't thinking about killing him.(나는 그를 죽이는것에 대해 생각하지 않았어)

I was thinking about getting a serial rapist off the street. (나는 거리에서 연쇄성폭행범을 몰아내는 거을 생각중이었어)

I'm actually thinking about playing again (나는 사실 다시 할까 생각중이야)

I was thinking about driving up to the zoo tomorrow (나는 내일 동물원에 가려고 생각중이었어)

I told him I'm thinking about getting a second opinion (나는 두 번째 의견을 갖는것에 대해 생각중이라고 그에게 말했어)

I was thinking about calling you.(나는 너에게 전화하는것에 대해 생각중이었어)

I'm thinking about going there after I graduate. (나는 졸업후에 거기 가는것에 대해 생각중이야)

I'm thinking about making it official. (나는 그것을 공식화할려고 생각중이야)

She's not thinking about leaving fake trails (그녀는 가짜흔적들을 남기는것에 대해 생각하지 못했어)

I was thinking about doing an article on it (나는 그것에 대해 기사를 쓸것에 대해 생각중이었어)

I can't believe you're thinking about letting the psycho go (나는 네가 그 사이코를 보내주려고 생각중이다니 믿을수 없다)

I was thinking about taking up magic. (나는 마술을 배우려고 생각중이었어)

I was thinking about popping the question (나는 청혼을 하는것에 생각중이었어)

You're thinking about having sex with him. (너는 그와 섹스하는것을 생각중이다)

You're still thinking about working in the showroom? (너는 전시실에서 일하는것을 생각중이야)

You're not thinking about jumping (너는 뛰는것을 생각하지 않고 있어)

You're not thinking about driving home in this taffic? (너는 이 교통체증에 집으로 운전하는것을 생각하고 있지 않지?)

I'm thinking about getting a job at a chip factory (나는 시시한 공장에서 일하는것을 생각중이야)

I was thinking about joining a rock-and-roll band (나는 락앤롤밴드에 들어 가는것을 생각중이었어)

We were thinking about throwing it away. (우리는 그것을 멀리 버리는것을 생각중이었어)

We are thinking about subcontracting (우리는 하청계약을 생각중이야)

that's why he was thinking about getting out (그것이 그가 그만두려고 생각하는 중이었던 이유다)

I was thinking about going upstairs (나는 윗층으로 가는것을 생각중이었어)

That's because he was thinking about breaking up with you.(그것이 그가 너와 헤어지는거을 생각하는 이유야)

I'm thinking about quitting the team. (나는 그팀을 그만두는것을 생각중이야)

Thinking about taking some classes? (수업들을 듣는것에 대해 생각중이니)

thinking about having a baby? (아이 가지는것을 생각중이니)

We're thinking about getting married. (우리는 결혼하는것에 대해 생각중이야)

I'm thinking about reaching out to wayne's family.(나는 웨인의 가족과 연락을 취할려고 생각하는 중이야) * reach out : 연락을 취하다

I'm thinking about moving out. (나는 이사갈려고 생각중이야)

I'm thinking about getting my teeth fixed (나는 나의 치아가 잘 고쳐졌는지에 대해 생각중이야)

I'm thinking about buying a boat. (나는 보트를 사는것에 대해 생각중이야)

I'm seriously thinking about becoming a bachelor again (나는 진지하게 미혼남자가 다시 되는것에 대해 생각중이야)

I've been thinking about getting rid of it (나는 그것을 제거하려고 노력중이야)

I was thinking about going shopping tomorrow. (나는 내일 쇼핑하러 가는것에 대해 생각중이었어)

I was thinking about giving it up. (나는 그것을 포기하는것에 대해 생각중이었어)

I was thinking about getting a drink at the bar. (나는 바에서 한잔하는것에 대해 생각중이었어)

I was kind of thinking about trying to go to college (나는 좀 대학에 가려고 노력하는것에 대해 생각중이었어)

I was just thinking about something (나는 어떤것을 생각중이었어)

4. I have been thinking about A : A에 대해 쭉 생각중이다

* 과거부터 현재 지금까지 해오고 있는 상황일때 쓰인다

I've been thinking about you (나는 너를 쭉 생각하는 중이다)

I've been thinking about it for a while now.(나는 지금 잠시 동안 죽 생각중이다)

I've been thinking about what you asked me wayne (나는 네가 나에게 웨인에 대해 묻는것에 대해 쭉 생각중이었어)

I've been thinking about what to do about it (나는 그것에 대해 해야할 것을 쭉 생각중이다)

I have been thinking about going back to work for a while (나는 잠시동안 일하러 돌아가는 것을 쭉 생각하고 있는 중이야)

I've been thinking about what I can do to help you. (나는 내가 너를 위해 무엇을 도울수 있는것에 대해 쭉 생각중이다)

I've been thinking about why you went so crazy and yelled at me (나는 왜 네가 나에게 소리지르고 열을 올리는지에 대해 죽 생각중이야)

* yell at : 에게 소리지르다 * go crazy : 열을 올리다

I've been thinking about getting rid of it (나는 그것을 제거하려고 쭉 생각중이야)

지금까지 읽어주신 여러분께 감사말씀 드립니다.

해석이 틀린 부분이나 오류가 있는경우 이메일 부탁드립니다. ([email protected])

저자권자의 동의없이 이글을 이용하는 경우 법률로 제재받을수 있음을 양지하시기 바랍니다.

내일 또 만나요 여러분!

사진 및 파일 첨부

여기에 파일을 끌어 놓거나 왼쪽의 버튼을 클릭하세요.

파일 용량 제한 : 0MB (허용 확장자 : *.*)

0개 첨부 됨 ( / )